Interview met Theo Besteman, De Financiele Telegraaf, 26 Aug 2015

Startup Uber schudde de taxiwereld wakker. Airbnb de hotels, Tesla de autobouwers. Jonge starters leren nu hoe Philips, ING tot Vodafone weer als jonge honden kunnen vernieuwen. En vooral: eraan verdienen.

Op het nachtkastje van iedere topman ligt tegenwoordig ‘The Lean Startup’ van Eric Ries. Deze bijbel voor starters toont hoe te innoveren met nieuwe technologieën die in een steeds hoger tempo hele sectoren veranderen. „Faal snel en vaak, want zo leer je het meest”, is dé ondernemersles van Ries.

Grote bedrijven mijden dat risico echter, en al te ondernemende types werden er vroeger doorgaans snel uitgegooid. In de startup-kolonie B.Amsterdam, het voormalige IBM-gebouw in Amsterdam, stapt nu personeel van bedrijven als Vodafone, Philips en ING bij startup InnoLeaps binnen. Voor workshops en vooral persoonlijke begeleiding bij innovatie.

„R&D beheersen deze bedrijven echt wel, het gaat erom sneller geld te verdienen aan innovatie in een omgeving waarin startups constant op de deur bonken”, zegt Rob Kurver, die eerder als ondernemer zelf de concurrentie aanging met KPN met een startup in telefonie via de cloud.

Lees de rest van het artikel online.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s