De consument denkt in 2020 bijna de helft van al zijn aankopen online te doen, stond in een goed verhaal in Management Team vorige week. Moeten fysieke winkels wanhopen? Voorspellen, altijd lastig. Vooral als het over de toekomst gaat…

Ook zakelijk zal het online shoppen komende tijd steeds belangrijker worden, vooral in klein MKB.  Apparatuur wordt ook zakelijk al massaal online aangeschaft, denk maar aan Apple met haar slimme winkel/online formule. En software gaat zeker volgen, want juist cloud en SaaS diensten lenen zich uitstekend voor online bekijken, vergelijken en aanschaffen. Zeker de diensten die een maandje gratis te proberen zijn, voorbeelden als Dropbox laten zien hoe dat werkt.

Portals als CloudPlaats spelen slim op deze ontwikkeling in, door aanbieders zelf hun diensten te laten plaatsen in een online winkel en aanvullende informatie te bieden in de vorm van reviews, kennis, vergelijkingen etc. Een soort online advisor, een marktplaats voor cloud diensten – hoe lang nog voordat dit voldoende trusted is om de klassieke reseller te vervangen?

Of gaat de reseller, of cloud advisor, of coach, of hoe hij zichzelf ook noemt tegenwoordig, zelf op CloudPlaats een online winkel openen en daarin de diensten presenteren die hij graag wil aanbieden aan zijn klanten, bijvoorbeeld omdat hij er bijzondere kennis of kunde van heeft? Technisch kan het al,  als reseller/coach/advisor maak je in een paar minuten een online CloudPlaats winkel aan die je ook eenvoudig in je eigen website integreert. Zo laat hij zijn eigen klanten eenvoudig in zijn winkel shoppen, in plaats van direct bij de dienstenaanbieder, en houdt hij nog enig zicht op wat er speelt bij zijn klant.

Benieuwd hoe snel CloudPlaats zo een nieuwe online distributeur wordt van allerhande cloud diensten, met een bloeiende reseller base!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s